I made this widget at MyFlashFetish.com.

Saturday, January 31, 2009

Hati-hati Jangan sampai kena sumpah!

Ekin (bukan nama sebenar) adalah seorang executive disebuah syarikat pembekal barangan automotif di Shah Alam. Baru bekerja tak sampai setahun tapi popularitinya cukup hebat, cam super star kat kilangnyer tuh... bukan sebab dia cantik... bukan sebab body baeekkk... tapi sebab dia sorng yg cukup ceria... disenangi oleh sume orang... Ekin nih kejenyer byk terbabit ngan aktiviti luar... jumpa org sana ... jumpa org sini (kononnyer ler)... so mmg jarang la ade kat opis... .kalau tgk punch card byk kosong dari berisi... tapi org tak cakap apa... sbb dia kan byk keje luar... mmg 'nature' keje dia cam tuh..
Satu hari Jumaat (macam hari ni la..)tengah sedap si Ekin mentekedarah kat luar (time keje)... dia rasa gatal kat lengan... garu... pas tu gatal kat paha lak... garulagi... sudah nyer satu badan naik gatal. Mulanyer dia ingatkan elergik ngan makanantapi sampai 3-4 hari gatalnyer tuh makin menjadi-jadi..beberapa bahagian badan kulitnyer dah menbal... semacam kurap dah rupenyer... si Ekin mula menggelabah... dgn bantuan beberapa member, si Ekin di bawa berjumpa dgn sorang pawang kat ulu puchong... time tuh separuh kaki die dah tumbuh sisik...
Sepanjang perjalanan ke rumah pawang tu si Ekin menangis tak henti... sampai kat umah pawang Ekin dah tah bleh berjalan... sampai ke dada dah bersisik...Tanpa berlengah pawang terus menggelupur membaca mentera... cuba nak selamatkan Ekin yg kononnyer terkena badi ular... makin kuat pawang menggelupur makin cepat bahagian badan Ekin bertukar jadik bersisik cam ular..sudahnyer sisik sume dah merayap sampai ke muka..Seluruh tubuh Ekin makin pedih... rasa gatal yg teramat sangat terasa bagaikan tak dpt dibendung...
Ekin menjerit sekuat hati... pawang kat sebelah dahpengsan... cuma bayangan ular yg memenuhi ruang bilik tersebut... asap berkepul-kepul kluar dari ubun kepala Ekin... Tiba -tiba satu imej manusia terhasil drp kepulan asap yg kluar dari kepala Ekin tuh.."ehh... Manager?... tolong la saya Manager... saya janji tamo 'ngulor' dah... pas nih saya buat keje bebetul... kalau Manager nak sumpah jadik ular pon sumpah la org yg tengah baca email nih... dia pon ngulor jugak tuh"...

Friday, January 30, 2009

Kitab Suci Al Quran di hina orang kafir

Di buat alas kaki !!
Dibakar !

Dipijak dengan selipar!

Dicurahkan dengan arak!


Ditembak!
Masyallah!!! Begitu busuknya hati orang-orang kafir. Apakah kita akan berdiam diri melihat perbuatan celaka ini? Astargfirullah! Begitu hinanya kitab suci kita diperlakukan sedemikian rupa.
Apakah tindakan orang2 kafir apabila kitab mereka diperlakukan sedemikian?? Maka wujudlah perkataan biadap,hina,pengganas untuk penganut2 Islam !!
Tetapi apabila kitab kita dipersendakan sedemikian, mereka akan bersorak tanda kepuasan!! Apa komen anda?

Thursday, January 29, 2009

Ahead of Iraq Deployment, 37 Krean Troops Convert to Islam



"I became a Muslim because I felt Islam was more humanistic and peaceful than other religions. And if you can religiously connect with the locals, I think it could be a big help in carrying out our peace reconstruction mission." So said on Friday those Korean soldiers who converted to Islam ahead of their late July deployment to the Kurdish city of Irbil in northern Iraq .

At noon Friday, 37 members of the Iraq-bound "Zaitun Unit," including Lieutenant Son Hyeon-ju of the Special Forces 11th Brigade, made their way to a mosque in Hannam-dong, Seoul and held a conversion ceremony.

Captain Son Jin-gu from Zaitoon Unit recites an oath at ceremony to mark his conversion to Islam at a mosque in Hannam-dong, Seoul on Friday. /Yonhap

The soldiers, who cleansed their entire bodies in accordance with Islamic tradition, made their conversion during the Friday group prayers at the mosque, with the assistance of the "imam," or prayer leader.

With the exception of the imam, all the Muslims and the Korean soldiers stood in a straight line to symbolize how all are equal before God and took a profession on faith.

They had memorized the Arabic confession, " Ashadu an La ilaha il Allah, Muhammad-ur-Rasool-Allah," which means, "I testify that there is no god but God (Arabic: Allah), and Muhammad is the Messenger of God."

Soldiers from Zaitoon Unit pray after conversion ceremony at a mosque in Hannam-dong, Seoul on Friday./Yonhap

Moreover, as the faithful face the "Kaaba," the Islamic holy place in Mecca , Saudi Arabia , all Muslims confirm that they are brothers.

For those Korean soldiers who entered the Islamic faith, recent chances provided by the Zaitun Unit to come into contact with Islam proved decisive.

Taking into consideration the fact that most of the inhabitants of Irbil are Muslims, the unit sent its unreligious members to the Hannam-dong mosque so that they could come to understand Islam. Some of those who participated in the program were entranced by Islam and decided to convert.

A unit official said the soldiers were inspired by how important religious homogeneity was considered in the Muslim World; if you share religion, you are treated not as a foreigner, but as a local, and Muslims do not attack Muslim women even in war.

Zaitun Unit Corporal Paek Seong-uk (22) of the Army's 11th Division said, "I majored in Arabic in college and upon coming across the Quran, I had much interest in Islam, and I made up my mind to become a Muslim during this religious experience period [provided by the Zaitun Unit]."

He expressed his aspirations. "If we are sent to Iraq , I want to participate in religious ceremonies with the locals so that they can feel brotherly love and convince them that the Korean troops are not an army of occupation but a force deployed to provide humanitarian support."

Saturday, January 24, 2009

Pengumuman

Untuk pembaca setia Diari Jefbuj, saya meminta berbanyak maaf kerana tidak dapat 'up date' blog saya mulai hari esok sehingga ke hari Rabu kerana saya akan bercuti ke Kota Kinabalu mulai esok. Insyallah, saya akan kongsikan pengalaman percutian saya apabila kembali ke Kuching minggu depan.
Harap maklum dan selamat bercuti panjang!!!!

Extracts of speech by Hafez A.B Mohamed: Director-General, Al Baraka Bank

Demographics:
o World Jewish Population. 14 million
o Distribution:
7 m in America
5 m in Asia
2 m in Europe
100 thousand in Africa
o World Muslim Population: 1.5 billion
o Distribution:
1 billion in Asia/Mid-East
400 M in Africa
44 M in Europe
6 M in the Americas
o Every fifth human being is a Muslim.
o For every single Hindu there are two Muslims
o For every Buddhist there are two Muslims
o For every Jew there are 107 Muslims
o Yet the 14 million Jews are more powerful than the entire 1.5 billion Muslims
Why? Here are some of the reasons.
Movers of Current History
o Albert Einstein Jewish
o Sigmund Freud Jewish
o Karl Marx Jewish
o Paul Samuelson Jewish
o Milton Friedman Jewish
Medical Milestones
o Vaccinating Needle: Benjamin Ruben Jewish
o Polio Vaccine Jonas Salk Jewish
o Leukaemia Drug Gertrude Elion Jewish
o Hepatitis B Baruch Blumberg Jewish
o Syphilis Drug Paul Ehrlich Jewish
o Neuro muscular Elie Metchnikoff Jewish
o Endocrinology Andrew Schally Jewish
o Cognitive therapy. Aaron Beck Jewish
o Contraceptive Pill Gregory Pincus Jewish
o Understanding of Human Eye. G. Wald Jewish
o Embryology. Stanley Cohen Jewish
o Kidney Dialysis Willem Kloffcame Jewish
Nobel Prize Winners
o In the past 105 years, 14 million Jews have won 180 Nobel prizes whilst 1.5 billion Muslims have contributed only 3 Nobel winners
Inventions that changed History
o Micro- Processing Chip. Stanley Mezor Jewish
o Nuclear Chain Reactor Leo Sziland Jewish
o Optical Fibre Cable Peter Schultz Jewish
o Traffic Lights Charles Adler Jewish
o Stainless Steel Benno Strauss Jewish
o Sound Movies Isador Kisee Jewish
o Telephone Microphone Emile Berliner Jewish
o Video Tape Recorder Charles Ginsburg Jewish
Influential Global Business
o Polo Ralph Lauren Jewish
o Coca Cola Jewish
o Levi's Jeans Levi Strauss Jewish
o Sawbuck's Howard Schultz Jewish
o Google Sergey Brin Jewish
o Dell Computers Michael Dell Jewish
o Oracle Larry Ellison Jewish
o DKNY Donna Karan Jewish
o Baskin & Robbins Irv Robbins Jewish
o Dunkin Donuts Bill Rosenberg Jewish
Influential Intellectuals/Politicians
o Henry Kissinger , US Sec of State Jewish
o Richard Levin, PresidentYaleUniversity Jewish
o Alan Greenspan , US Federal Reserve Jewish
o Joseph Lieberman Jewish
o Madeleine Albright , US Sec of State Jewish
o CasperWeinberger , US Sec of Defence Jewish
o Maxim Litvinov , USSR Foreign Minister Jewish
o DavidMarshal , Singapore Chief Minister Jewish
o Isaacs Isaacs, Gov-GenAustralia Jewish
o Benjamin Disraeli, British Statesman Jewish
o Yevgeny Primakov, Russian PM Jewish
o Barry Goldwater , US Politician Jewish
o Jorge Sampaio, President Portugal Jewish
o Herb Gray, Canadian Deputy - PM Jewish
o Pierre Mendes, French PM Jewish
o Michael Howard, British Home Sec. Jewish
o Bruno Kriesky, Austrian Chancellor Jewish
o Robert Rubin , US Sec of Treasury Jewish
Global Media Influential
o Wolf Blitzer, CNN Jewish
o Barbara Walters ABC News Jewish
o EugeneMeyer , Washington Post Jewish
o Henry Grunwald, Time Magazine Jewish
o Katherine Graham , Washington Post Jewish
o Joseph Lelyeld, New York Times Jewish
o Max Frankel, New York Times Jewish
Global Philanthropists
o George Soros Jewish
o Walter Annenberg Jewish
Why are they powerful? why are Muslims powerless?
Here's another reason. We have lost the capacity to produce knowledge.
o In the entire Muslim World (57 Muslim Countries) there are only 500 universities.
o In USA alone, 5,758 universities o In India alone, 8,407 universities
o Not one university in the entire Islamic World features in the Top 500 Ranking Universities of the World
o Literacy in the Christian World 90%
o Literacy in the Muslim World 40%
o 15 Christian majority-countries, literacy rate 100%
o Muslim majority - countries , None
o 98% in Christian countries completed primary
o Only 50% in Muslim countries completed primary.
o 40% in Christian countries attended university
o In Muslim countries a dismal 2% attended.
o Muslim majority countries have 230 scientists per one million Muslims
o The USA has 5000 per million
o The Christian world 1000 technicians per million.
o Entire Arab World only 50 technicians per million.
o Muslim World spends on research/development 0.2% of GDP
o Christian World spends 5 % of GDP
Conclusion.
o The Muslim World lacks the capacity to produce knowledge.
Another way of testing the degree of knowledge is the degree of diffusing knowledge.
o Pakistan 23 daily newspapers per 1000 citizens
o Singapore 460 per 1000 citizens.
o In UK book titles per million is 2000
o In Egypt book titles per million is only 17
Conclusion.
o Muslim World is failing to diffuse knowledge
Applying Knowledge is another such test.
o Exports of high tech products from Pakistan is 0.9% of its exports.
o In Saudi Arabia is 0.2%
o Kuwait , Morocco and Algeria 0.3%
o Singapore alone is 68%
Conclusion.
o Muslim World is failing to apply knowledge.
What do you conclude? no need to tell the figures are speaking themselves very loudly we are unable to listen
Advice:
Please educate yourself and your children. always promote education, don't compromise on it, don't ignore your children's slightest misguidance from education (and please, for God's Sake, don't use your personal contacts or sources to promote your children in their education; if they fail, let them and make them learn to pass; b/c if they can't do it now, they can't ever). We are World's biggest and strongest nation, all we need is to identify and explore our ownselves. Our victory is with our knowledge, our creativity, our literacy...And nothing else.
.... Wake up ...

Friday, January 23, 2009

Happy Chinese New Year 2009

I would like to take this opportunity
to wish
HAPPY CHINESE NEW YEAR
to all my chinese friends!
Hope the MOO year will be better
than previous years!
GONG XI FA CHAI
ANG PAW LAI LAI

Pakaian cara islam versi Michael Jackson



Sejak memeluk Islam baru-baru ini, Michael Jackson kelihatan cuba untuk tampil berpakaian seperti budaya Arab. Terbaru, Michael di'lihat memakai satu sut pakaian ala-baju kurung dengan seluar bersama tudung.Yang membuatkan penampilan Michael Jackson ini menjadi pelik adalah pemakaian penutup mata yang hampir sama dengan apa yang di'pakai oleh watak hero, Zorro.

Wednesday, January 21, 2009

Barack Obama angkat sumpah Presiden AS


WASHINGTON: Barack Obama yang mencatat sejarah sebagai orang kulit hitam pertama diisytihar Presiden Amerika Syarikat (AS) dalam upacara gilang gemilang di sini pagi tadi, memikul harapan tinggi dunia untuk memulihkan hubungan Washington dengan kebanyakan negara, terutama negara Islam. Obama, 47, anak seorang lelaki dari Kenya dan ibunya, wanita kulit putih dari Kansas, mengangkat sumpah sebagai Presiden AS ke-44 di pekarangan bangunan Capitol, disaksikan jutaan manusia yang memenuhi National Mall, dari Capitol Hill ke Tugu Peringatan Lincoln, tempat pejuang hak asasi manusia kulit hitam, Martin Luther King Jr menyampaikan impiannya dalam satu ucapan bersejarah mengenai perpaduan kaum di Amerika pada 1963. Tinjauan pendapat Perbadanan Penyiaran Britain (BBC) London mendapati krisis kewangan global patut menjadi keutamaan teratas Obama, diikuti pengunduran tentera AS dari Iraq, menangani perubahan cuaca dan merundingkan perdamaian di Asia Barat.


Ketika memberi penghormatan kepada wira hak asasi manusia itu sempena hari jadinya kelmarin, Obama berkata: "Esok kita akan berkumpul di tempat yang sama di mana impian Dr King masih bergema". "Apabila kita berkumpul di sini di Amerika, kita harus sedar bahawa nasib kita adalah berkait rapat di antara satu sama lain. Bila kita berjalan, kita berjalan seiringan. "Tatkala kita maju ke depan bagi menunaikan janji kita kepada negara ini, kita tidak harus lupa pengajaran yang diperoleh daripada (Martin Luther) King - bahawa walaupun impian kita berasingan, ia adalah satu," kata Obama.

Pagi semalam, Obama dan isterinya, Michelle memulakan upacara pelantikan dengan mengunjungi presiden yang akan melepaskan jawatan, George W Bush dan isterinya, Laura Bush di rumah baru mereka di Rumah Putih. Selepas mengangkat sumpah untuk 'memelihara, melindungi dan mempertahankan' perlembagaan AS, Obama menyampaikan ucapan sulungnya sebagai presiden. Orang ramai mengharungi cuaca sejuk di Washington pagi semalam dan berasak-asak untuk menyaksikan pengisytiharan presiden baru mereka sama ada dari bahagian depan kepada sebilangan yang bernasib baik atau dari skrin gergasi bagi ribuan lain. Renita King, 46, terbang dari Hosuton, Texas dengan anak lelakinya berusia enam tahun, Arthur, bagi menyaksikan penghapusan prejudis perkauman yang terpaksa dilalui oleh ibunya yang kini berumur 73 tahun.

"Saya berada di sini untuk ibu saya kerana dulu orang kulit hitam dihina dan dipanggil 'nigger'," katanya. Perang terhadap keganasan adalah sebahagian daripada cabaran yang menanti Obama. Dari Gaza ke Guantanamo, beliau menghadapi dunia yang penuh dengan pergolakan. Selepas upacara mengangkat sumpah, Obama dan Naib Presiden, Joseph Biden, makan tengah hari dengan anggota Kongres, hakim Mahkamah Agung dan barisan Kabinet baru termasuk Setiausaha Negara, Hillary Clinton. - Agensi


petikan : Bharian/210109

Duduk Lama Depan Komputer Boleh Bawa Maut

Sejak akhir-akhir terdengar beberapa webmaster diserang dengan pelbagai jenis penyakit sehingga ada diantaranya begitu kritikal sehingga terpaksa dimasukkan ke wad hospital untuk pemantauan kesihatannya. Malah ada diantaranya telah sampai ke tahap kritikal sehingga diserang penyakit angin ahmar.
Ramai yang masih tidak sedar bahawa duduk terlalu lama di depan komputer atau bekerja selama berjam-jam secara pasif di atas kerusi akan membuat otot - otot tubuh kita terasa kaku, keras dan mata menjadi pedih. Malah selain keluhan ringan tersebut tersembunyi juga ancaman lain yang berisiko bagi kesehatan.
New Zealand Medical Journal dalam edisi terbaru, melaporkan kajian dari Institut Penyelidikan Perubatan New Zealand menunjukkan bahawa pekerja pejabat yang menghabiskan masa terlalu lama duduk di meja masing-masing berisiko tinggi menghadapi masalah darah beku. Penyelidik mendapati, satu pertiga daripada pesakit yang dimasukkan ke hospital kerana mengidap -trombosis pembuluh darah vena (DVT) atau darah beku, adalah mereka yang menghabiskan masa berjam-jam mengadap komputer.
.......sambungan artikel klik http://smilemyfta.blogspot.com/

Tuesday, January 20, 2009

Minggu yang sibuk

Selama 2 minggu ini, saya begitu sibuk dengan pelbagai jemputan dan aktiviti. Itu lah sebabnya saya tak berkesempatan hendak membuat catatan di Diari Jefbuj, cuma sekadar mengambil beberapa artikel dari emel dan surat khabar. Antara aktiviti2 nya adalah :
  • Menghadiri 'briefing' dari MAS ( Malaysian Airline ) Kuala Lumpur di Bangunan STC Kuching.
  • Mengahadiri Taklimat dari Tourism Malaysia di Riverside Majestic Hotel, Kuching.**
  • Membawa Chef Rahman ( ADABI ) dari Kuala Lumpur ke beberapa tempat menarik di sekitar bandaraya Kuching.**
  • Menghadiri "Expo Kempen Membeli Barangan Buatan Malaysia " di Boulevard Shopping Mall
  • Menyediakan modul untuk kursus Hospitality & House Keeping untuk projek Homestay Sarawak
  • Jemputan ke Majlis Pelancaran Penjenamaan Baru Crown Plaza Hotel & Holiday Inn, di Riverside Majestic Hotel, Kuching. **

** Laporan & gambar akan disiarkan.

Monday, January 19, 2009

Don't ever complain about your job

Jangan sesekali komplen pasal kerja anda. Tak kira susah ke, boring ke,
benci ke, dsbnya. Tahukah anda betapa masyarakat di luar
sana sanggup bekerja dengan membuat
kerja yang kadang2 tak masuk akal?
Lihat gambar dibawah !!









Kalau tak sanggup, lupakanlah niat anda untuk cari kerja lain. Lebih2
lagi bila ekonomi dunia dalam kegawatan ni!

Sunday, January 18, 2009

Dont Wear ring when play Bowling......

Saya rasa tentu you all semua biasa main bowlingkan? Tahukah anda bermain bowling dengan jari yang bersarung cincin boleh mengundang bahaya? Cuba lihat gambar dibawah..... inilah akibatnya. So, start from now on, do not play bowling when you a wearing a ring!!! Please pass this message to your friends ! Bahaya tau !!!!!






Saturday, January 17, 2009

Are you Sushi & Sahimi lover ??

This is a true case of a Japanese man from Gifu prefecture who complains incessantly about a persistent headache. Mr. Shota Fujiwara loves his sashimi and sushi very much tothe extent of trying to get them as 'alive and fresh' as can be for his insatiable appetite. He develops a severe headache for the past 3 years and has put cut off as migraine and stress from work.. It was only when he started losing his psychomotor skills that he seeks medical help. A brain scan and x-ray reveals little however.
But upon closer inspection by a specialist on his scalp, the doctor noticed small movements beneath his skin. It was then that the doctor did a local anesthetic to his scalp and discovered the cause when tiny worms crawled out.
A major surgery was thus immediately called for and the extent of the infestation was horrific. See the pictures below to the scene that one thought only a movie could produce.: sushiworms.jpg / sushiworms2.jpg
Remember, tapeworms and roundworms and their eggs which abound in all fishes fresh or salt fishes can only be killed by thorough cooking and/or freezing the fish to between 4 deg C - 0 deg C. The eggs of these parasites can only be killed if it is cooked or frozen to the said temperatures for a week or more. Think twice about that raw dish next time...or you might get a headache.

Friday, January 16, 2009

Protokol ke 10 Yahudi mengandungi 8 Perkara

1.. Song....
Lagu-lagu yang menghiburkan..jika ada anak-anak yang tak tau mengucap..tetapi boleh menghafal lagu Hindustanyang panjang berjela... Adaanak-anak yang tak hafal Fatihah....tapi boleh mengingati lagu Siti Norhaliza yang panjangnya berdepa depa..... berjaya sudah Yahudi.... Hinggakita terfikir...... bagaimana jadinya radio kalau tanpa lagu?

2. ...Sex.....
Lagi satu kegilaan remaja dan yang tua. Sex di mana-mana.. di kaca tv, dalam filem, dalam iklan...babak sex amat lumrah... kekadang adegan sex tak diperlukan, tetapi diselitkan jua sehingga ada orang menonton filem hanya kerana ada adegan sex... filem 18SX amat laris berbanding filem U... VCD lucah mudah didapati...dan harganya amat murah... Adakah filem yang tiada adegan sex? Lagi sekali berjaya sungguh Yahudi laknatullah......

3. ...Smoke....
Rokok..menjadi kegilaan para remaja.... sehingga dikatakan tidak modern jika tidak merokok... malah sekarang merokok menjadi budaya bagi mana-mana perempuan yang kononnya mau di gelar 'up to date'.. Dulu yang merokok ini golongan ****** saja.... ataupun penari kabaret.....( aku tengok dari filem P Ramlee )....

4. .....Sport...
Pelbagai jenis sukan di tonjolkan dan lelaki dengan perempuan sama-sama berlumba mencari nama dalam sukan... hinggakan sekarang bola sepak pun perempuan main juga.... Bila bersukan, tutup aurat mestilah jauh sekali, sembahyang pun banyak yang miss.....bukan yang bermain sahaja tak sembahyang..... yang menonton pun tak sembahyang juga ...... Kalau menonton dirumah.... akan lambat sembahyang sebab takut tak nampak macam mana masuk GOL...... Yahudi gol lagi.......sampai ada ulamak kata...kerana sukan ...sembahyang boleh tangguh...Mashaallah,..

5. .. Fun..
Hiburan...di mana-mana kita dapat hiburan yang melalaikan.... Kalau kita lihat dalam 100 majalah..mungkin 99 adalah majalah hiburan.. termasuklah majalah mangga....yang menayangkan buah mangga artis perempuan.... Kalau ada konsert....sanggup orang Islam bertandang hingga menghabiskan banyak wang dan bila ke konsert.... pelbagai maksiat akan diselit masuk.... Yahudi terhibur lagi....

6.... Female...
Perempuan...tawaran Yahudi yang amat mengasyikkan.. terutama dalam iklan..yang kadang-kadang tidak ada kena mengena dengan perempuan... Kalau kita ke kedai bateri kereta.... dihadapan bateri terpampang gadis sunti separuh bogel beraksi..... apa kena mengena bateri kereta dengan perempuan?... kalau iklan Modess... perempuan adalah patutnya... Yahudi bersorak lagi......

7...Fashion....
Fesyen terutama perempuan yang bermacam-macam.. sehinggakan kalau pakai tudung pun mereka dah tak menutup aurat.... Macam mana dikatakan bertutup aurat jika bertudung tetapi berbaju ketat yang kekadang menampakkan pusat? Yang mewarnakan rambut lagi teruklah... Buat apa bertudung kalau rambut diwarnakan..... Bila warnakan rambut..mestilah tidak bertudung sebab kalau bertudung..bagaimana nak menayangkan warna rambut yang terkini itu... Kalau dah rambut diwarnakan.... sembahyang pun tak sah... malah mandi hadas pun tak sah sebab kebanyakan pewarna adalah kalis air... itu tak kira yang cukur bulu kening lagi... Yahudi ketawa lagi.... Umat islam sudah jadi macam Yahudi.....

8.. .. Food..Makanan..
Lagi satu kegilaan Umat Islam terutama makanan dari Barat termasuklah MC D, Kentucky , Pizza hut...dan seribu satu macam lagi... Buah kurma yang menjadi makanan Rasulullah di pandang hina.... masuk rumah pun setahun sekali bila bulan Ramadan... tapi makanan Barat menjadi kebanggaan... Bila makanan datang dari Barat.. adakah kita yakin tentang halalnya? Contoh Kentucky ..rempahnya datang dari Amerika.... siapa nak pergi check...halal ke tidak? Bila makan benda haram, masakan iman menjadi mantap... Maka lahirlah Umat Islam yang bukan perangai saja macam yahudi... tetapi berfikiran pun macam yahudi...Nauzubillah..... Yahudi makan Islam lagi... Itu baru protokol yang ke 10...... yang lain-lain entah macam-macam lagi.... aku cinta Malaysia .....tapi lebih cintakan ALLAH............ oleh itu, jika berlaku pertembungan antara kepentingan manusia dengan kepentingan Allah......


DAHULUKAN KEPENTINGAN ALLAH....

Ayat2 Al Quran yang boleh diamalkan :

Untuk elak suami/isteri dan anak2 bergaduh : Surah Al Baqarah - Ayat 102

Anak2 pandai belajar : Surah Al Anbiyaa'- Ayat 79

Anak2 lembut hati/ elak panas baran : Surah Al Anbiyaa - Ayat 69, Surah Al Hasyr - Ayat 22-24

Anak2 malas sekolah : Surah Toha ayat 1-5

Ayat pendinding : Ayat akhir surah At Taubah

Bg anak2 yg suka keluar malam : Surah Ar Ruum Ayat 31. Baca 33x

Untuk jadi pendinding rumah : Surah Al BAqarah dibaca & tiup pd air , dan spray keliling rumah

1 minit untuk mengingat Allah

Langkah 1: * Sebutlah dengan sepenuh hati dan lidah yang fasih: * SUBHANA'LLAH * ALHAMDULI'LLAH * LAA I LAAHA ILLA'LLAH * ALLAHU AKBAR * ASTAGHFIRU'LLAH * LAA ILAAHA ILLA'LLAH, MUHAMMADUR RASULU'LLAH * ALLAHUMMA SALLI WA SALLIM WABARIK ' ALASAYYIDINA MUHAMMAD WA AALIHI * WA SAHBIHI AJMA'EEN

Langkah 2: * Hayatilah sedalamnya akan makna ayat demi ayat, perkataaan demi perkataan

Langkah 3: * Forward email ini kepada sekurang-kurangnya 7 orang yang anda kasihi..


Hasil 1: * Dalam tempo satu jam anda telah berjasa mengajak mereka untuk * mengingat, berdoa dan bermunajat kepada ALLAH SWT.

Hasil 2: * Dalam tempoh satu jam anda telah berjasa mengajak mereka untuk * mengingat, berdoa kepada Nabi Muhammad SAW.

Hasil 3: * Dalam masa satu jam sekurang-kurangnya 7 orang telah mendoakan * kesejahteraan untuk kamu dan di-AMIN-kan oleh para Malaikat

Thursday, January 15, 2009

Interesting Info

  • It takes food seven seconds to get from your mouth to your stomach.
  • One human hair can support 3 kg (6 lb).
  • The average man's penis is three times the length of his thumb.
  • Human thighbones are stronger than concrete.
  • A woman's heart beats faster than a man's.
  • There are about one trillion bacteria on each of your feet.
  • Women blink twice as often as men.
  • The average person's skin weighs twice as much as the brain.
  • Your body uses 300 muscles to balance itself when you are standing still.
  • If saliva cannot dissolve something, you cannot taste it.
  • Women reading this will be finished now.
  • Men reading this are still busy checking their thumbs.

Wednesday, January 14, 2009

Take a break!

Teacher: You idiot! At your age Einstein was ranked 1st in class. What about you?
Student: Sir, at your age Hitler committed suicide! What about you?!

Indian-I have 4-Sisters & 3-Brothers.What about U?
American-I have No Sis or Bro,but I have 4-Moms From my 1st Dad & 5-Dads From my 1st Mom.

THOUGHT FOR THE DAY:-
Never Make the Same Mistake Twice...There are So Many New Ones...Try a Different One Each Day... ;-)

Santa declaresI'll never marry in my life and I'll give same advice to my children also.

doc1:- i had sex with my patient. i am feeling guilty..
doc2:- it happens in our profession, take it easy.
doc1:- ya,but u know i am vatenery doctor...

Men want 3 qualities in wives: Economist in kitchen, artist in home& devil in bed. But they get artist in kitchen, devil in home & economist in Bed.

What would confuse a mentally challenged person?Answer: A pineapple.Confused...? I knew you would be!

Easiest way to die:
1. Have a cigar daily - you will die 10 years early.
2. Have drinks daily - you will die 30 years early.
3. But love someone truly - you will die daily!

Tuesday, January 13, 2009

Bagaikan anak raja


Kemuncak majlis perkahwinan Mawi, Ekin berakhir dengan majlis resepsi yang bertemakan kisah 1001 malam di Palace of the Golden Horses, kelmarin JIKA diimbas kembali, betapa majlis perkahwinan penyanyi tersohor, Mawi, bersama Ekin sememangnya cukup gah. Daripada majlis pernikahan di Masjid Sultan Abu Bakar Johor Bahru, majlis persandingan di Stadium Tertutup Majlis Bandaraya Johor Bahru, majlis resepsi di kampung kelahiran Mawi, Felda Taib Andak dan akhir sekali majlis persandingan gilang-gemilang bertemakan kisah 1001 malam di Seri Kembangan, semuanya penuh gilang-gemilang. Alangkah beruntungnya insan yang bernama Mawi apabila begitu ramai pihak tampil untuk menjayakan majlis perkahwinannya, sesuai kedudukan selaku artis paling popular negara. Dia sendiri mengaku tuah memang menyebelahinya apabila pernikahan bersama buah hati, Ekin, mendapat kerjasama hebat pelbagai pihak.


Majlis terakhir yang berlangsung Ahad lalu di Le Marquee, Hotel Palace of the Golden Horses, menyaksikan sebuah lagi acara penuh gemerlapan. Dengan tema Mawi & Ekin: 1001 Malam, majlis yang disiarkan secara langsung oleh Astro Ria itu memukau 1,500 hadirin yang ada. "Kami tidak pernah pun mengidamkan majlis yang gah sebegini rupa. Semuanya dirancang oleh pihak lain untuk kami berdua. Pastinya, kami berasa bertuah apabila diberikan majlis sedemikian," kata Mawi pada sidang akhbar sebaik saja selesai majlis berkenaan. Ditemani Ekin di sebelah, dia berkata, dia juga tidak mengubah bentuk majlis terbabit sekiranya dia diberikan peluang untuk melakukannya semula kerana segala yang dirancang itu sudah cukup baik buatnya.


KEDUA mempelai bersanding di atas pelamin.


Mawi sendiri berasa cukup lega apabila kesemua majlis perkahwinannya yang bermula 20 Disember lalu sudah pun selesai. Tumpuannya kini hanyalah kepada percutian bulan madu bermula 16 Januari. Selama enam hari, Mawi dan Ekin terbang jauh ke Korea untuk menikmati suasana percutian pertama setelah bergelar suami isteri. "Tidak, tiada rakaman yang dilakukan sewaktu kami berbulan madu di sana," katanya sambil ketawa apabila ditanya apakah percutian itu juga bakal dijadikan program televisyen. Tambah Ekin, empat kali siaran langsung dilakukan sebelum ini sudah cukup memadai buat mereka berdua. Bercerita mengenai babak menunggang kuda yang dilakukannya ketika pengantin mula-mula tiba di pekarangan khemah tempat majlis berlangsung, Mawi mendedahkan betapa dia berasa kaget apabila latihan hanya dilakukan selama dua hari sebelum ‘persembahan’ bermula.


MAWI dan isteri tercinta memotong kek perkahwinan.

"Jurulatih sendiri berkata, tidak pernah berlaku apabila seseorang penunggang hanya berlatih dua hari sebelum melakukan persembahan. Kiranya ia satu rekod baru jugalah. Saya sendiri kecut perut sewaktu awal-awal tunggangan. Manalah tahu jika kuda pula buat hal pada hari sebenar. Begitu pun kami semua sudah bersedia sekiranya kejadian seperti itu berlaku," ujarnya. Ketika ditanya mengenai majlis yang paling digemari mereka, Ekin berkata, kesemuanya memang menyeronokkan mereka dan mempunyai makna tersendiri. Justeru, tidak timbul majlis mana paling bermakna di hati mereka kerana paling penting bagi Ekin, semuanya berjalan dengan lancar dan sempurna. Diusik dengan pertanyaan apakah mereka ingin mendapatkan anak secepat mungkin setelah bergelar suami isteri, Ekin memberitahu, walaupun tidak merancang, namun dia memang berharap dapat menimang cahaya mata seberapa segera. Dia sendiri sudah pun bersedia untuk bergelar seorang ibu pula. "Jika Tuhan menganugerahkan sepasang anak kembar, pastinya kami lebih seronok," ujar Ekin yang berkebetulan mempunyai saudara kembar, Aen. Tiba-tiba Mawi di sebelahnya mula menghitung, mereka akan mendapat 12 anak dalam masa yang singkat sekiranya sebanyak enam kali Ekin bersalin anak kembar dua. Diminta mengulas kedatangan bekas tunangnya, Ina Naim bersama suami, Mohd Shuhaimi Saad serta bayi comel mereka, Ehmed Hadie Elfardie, 8 bulan, ke majlis berkenaan, Mawi berkata, sememangnya mereka sudah lama merancang untuk mengundang kedua-duanya ke majlis perkahwinan mereka di Kuala Lumpur. "Kami memang merancang untuk menjemput mereka di Kuala Lumpur kerana mereka juga adalah artis. Tiba-tiba keluar pula cerita mereka tidak diundang sewaktu majlis diadakan di Johor. Ina sendiri sempat bertemu saya tadi. Dia dan suami sempat mengucapkan selamat pengantin baru buat kami berdua," kata Mawi. Lensa kamera kelihatan tidak berhenti berkelip tatkala Ina dan suami serta anak sulung mereka menghampiri meja makan utama. Di situ, Ina sempat bertemu, bersalam dan mencium pipi ibu Mawi, Ramlah Sarlan. Mengenai aktiviti seninya selepas tamat bercuti pada 31 Januari, Mawi memberitahu, dia akan terbabit dalam filem terbaru terbitan KRU, Magika. Manakala perbincangan mengenai usaha menyelamatkan kembali filem Aduh Saliha juga sudah pun bermula. Sekali lagi diusik dengan soalan mengapa tidak dia berpasangan saja dengan isterinya dalam filem berkenaan, Mawi tidak memberikan kata yang pasti walaupun dia mengaku tidak akan menghalang kegiatan seni Ekin setelah sah bergelar isteri. Begitupun, pada satu lagi pertanyaan, kedua-duanya berkata mereka pastinya tidak akan menyertai program Sehati Berdansa bagi menghormati imej bertudung wanita itu.

INFO: Perkahwinan Mawi dan Ekin

MAJLIS perkahwinan bertemakan Timur Tengah itu dirancang CD Advertising, manakala hiasan pelamin dan dekorasi disempurnakan oleh Yamin. Jurusolek Tona diberikan tanggungjawab memperindahkan wajah Mawi, manakala Ekin pula disolek Velarie.

PADA Ahad lalu, Mawi dan Ekin menggayakan busana pengantin rekaan Rizalman, Bon Zainal dan Yamin, dengan fabrik disediakan oleh Jakel.

KEK pengantin berbentuk bantal Arab disediakan Blooming Cake, manakala kain rentang oleh Rimbunan Niaga, bot dinaiki mempelai disediakan Mines Cruise manakala pengiring pula terdiri daripada pelajar Universiti Putra Malaysia. Rakaman foto majlis perkahwinan berkenaan pula disediakan Mazlan Photo.

PAKEJ percutian bulan madu Mawi dan Ekin disediakan oleh Pertubuhan Pelancongan Korea.

JIKA Jimmy Shanley dan Kumpulan Cham (Raja Lawak) mengacarakan acara permaidani merah, Farah dan Reza pula mengendalikan program siaran langsung, manakala Dang Suria dan Aktar Sahari mengacarakan majlis perkahwinan. Aznil Nawawi juga turut muncul mengacarakan acara merenjis.

ACARA menepung tawar disempurnakan oleh ibu pengantin lelaki, Ramlah Sarlan; Ketua Kampung Felda Taib Andak, Haji Hanafiah; bapa dan ibu pengantin perempuan, Rahmat Mohamed dan Fatimah Saad; Tunku Bendahara Kedah, Datuk Seri Tunku Annuar Al-Haj Ibni Al-Marhum Sultan Badlishah; Toh Puan Bendahara Kedah, Noorsuzana Abdullah; Pengerusi Measat Broadcast Network Systems Sdn Bhd, Tun Ahmad Fairuz Sheikh Abdul Halim; isterinya, Toh Puan Mazni Mohd Nor; Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Syed Hamid Albar; dan isteri, Datin Seri Sharifah Aziah Syed Zainal Abidin.

ARTIS yang muncul menghiburkan mempelai serta tetamu malam itu terdiri daripada Anita Sarawak, Yasin, Idayu, Akma, Amylea, Marsha, Elliza, Ekin, Heliza, Riz, Mila, Zahid, Feliz dan Rabbani.

Monday, January 12, 2009

Mawi-Ekin Pohon Restu Dikurniakan Zuriat


Teks oleh Ellyna AliFoto oleh Farid Nuzli / murai.com

SERI KEMBANGAN, 12 JAN 2009:
Selepas selamat diijabkabulkan dan bersanding buat kali ketiga di Hotel Palace of The Golden Horses, malam tadi, pasangan Mawi dan Ekin terus memanjatkan doa semoga perkahwinan mereka aman bahagia, berkekalan dan dianugerahkan zuriat yang soleh.Biarpun terus dihambat dengan kesibukan tugas sebagai anak seni, Mawi dan Ekin sudah bersedia untuk menjadi ayah dan ibu sesegera yang mungkin tanpa mahu menangguhkan niat yang baik."Kalau timang anak tahun ini pun kami sudah bersedia kerana kami berdua sukakan kanak-kanak. Saya tak kisah anak lelaki atau perempuan malah kalau anak kembar pun lagi bagus," seloroh Mawi kepada murai.com.my.


Celah Ekin pula, "Betul, Ekin juga sudah bersedia kalau ditakdirkan tahun ini Tuhan bagi kami rezeki (zuriat)."Bagi tetamu yang hadir di khemah putih gergasi, Le Marquee yang letaknya di laman tasik hotel itu, majlis resepsi malam tadi memang sungguh memukau. Ibarat seorang pemerintah Arab yang duduk di singgahsana bersama puteri nan jelita, Mawi dan Ekin selamat disandingkan dalam suasana Hikayat 1001 malam.

Acara itu turut terselit drama menarik tatkala Ekin tiba dari arah tasik dan berlabuh di jeti. Sekumpulan lelaki yang berkuda tiba-tiba datang menyerang untuk melarikan Puteri Ekin. Namun tanpa berlengah, Putera Mawi terus ke depan menyelamatkan wanita idaman hatinya dan mereka dibawa menaiki sebuah kereta kuda yang dipacu oleh seekor kuda putih bernama Unicorn, menuju ke singgahsana.


Di perkarangan Le' Marquee, suasana kelihatan seperti taman istana apabila kelihatan 'rakyat jelata' menonjolkan beberapa permainan ala gipsi dan sarkis. Ada yang membawa ular sawa, ada yang menyembur api dari mulut dan melakukan aksi akrobatik. Itulah antara persandingan fantasi yang sudah dirancangkan sejak berbulan-bulan lamanya dengan bantuan wedding planner, CD Advertising. Pengantin mengenakan busana rekaan Rizalman, Bon Zainal dan Yamin. Tidak dinafikan hiasan meja makan dan pelamin dalam marquee itu sungguh indah hasil ilham Yamin.


Gimik Drama Selamatkan Puteri Ekin


Majlis yang bermakna itu dibuka dengan bacaan doa selamat oleh vokalis utama kumpulan Rabbani iaitu Ustaz Asri. Kemudian barulah acara merenjis oleh tetamu diraja dan wakil kenamaan dilangsungkan. Seterusnya, ketika pengantin makan beradab, rakan-rakan artis Akademi Fantasia (AF) dan artis terkenal tampil membuat persembahan iaitu Anita Sarawak, Yassin, Zahid, Felix, Idayu, Akma, Amylea, Marsha, Eliza dan Ekin. Apa yang menarik, ketika Akma, Amylea, Marsha, Idayu dan Ekin menyanyikan lagu Cinta Di Akhir Garisan, tiba-tiba muzik latar terhenti tetapi mereka tetap meneruskan persembahan secara acapella dengan bersahaja dan hebat sekali.Majlis malam tadi diakhiri dengan persembahan fesyen daripada sekumpulan model.


Majlis yang gemilang itu turut ke udara secara langsung menerusi Astro Ria (Saluran 104). Acara itu dihoskan oleh Jimmy Shanley, Dira & Cham sebagai hos karpet merah, Farah & Reza AF (pengacara siaran TV), Dang Suria & Akhtar Sahari (pengacara majlis) serta Hj Aznil Hj Nawawi (pengacara upacara merenjis). Ramai sekali rakan artis hadir antaranya Bekas Pengetua AF - Freddie Fernandez, Ramli MS, Ramli Sarip, Roslan Aziz - serta Marlia Musa, KRU, Ning Baizura, Sazzy Falak, Fauzi Nawawi, Lisdawati, Iqram Dinzly, Fouziah Gous, Roslan Shah, Ifa Raziah, Cat Farish, Corrie Abdullah, Aidit Alfian, Tam Spider, Ajai, Azwan Ali, Akhil Hayy, Linda Onn , Aziz M Osman, Salih Yaacob, Mamat Khalid, Fiz Fairuz serta Ina Naim & suaminya, Suhaimi.


Antara tetamu kehormat yang hadir pula adalah YTM Tunku Bendahara Kedah, Dato' Seri Tunku Annuar Al-Haj Ibni Almarhum Sultan Badlishah & isteri, YAB Toh Puan Bendahara Kedah Noorsuzanna Abdullah; Menteri Dalam Negeri, Dato' Seri Syed Hamid Syed Jaafar Albar, serta Pengerusi Measat Broadcast Network Systems Sdn Bhd, Tun Dato' Seri Ahmad Fairuz Sheikh Abdul Halim & isteri, Toh Puan Datin Seri Mazni Mohd Nor.

Konsep 1001 malam resepsi Mawi, Ekin


PASANGAN bahagia Mawi dan Ekin pada majlis resepsi perkahwinan mereka
di Hotel Palace of Golden Horses, Kuala Lumpur semalam.
KUALA LUMPUR - Acara gimik menaiki bot dan diarak menunggang kuda dari pekarangan hotel menuju ke dewan persandingan menjadi penutup upacara resepsi perkahwinan penyanyi Mawi, 27, dan pasangannya, Ekin, 29.
Majlis resepsi bertemakan 1001 malam itu berlangsung dalam suasana penuh gemilang di Hotel Palace of the Golden Horses di sini semalam dan layak menjadi Wedding of the Year.
Mawi dan Ekin kelihatan berseri-seri dengan menyarungkan sepersalinan busana rona perak rekaan pereka fesyen terkenal tanah air, Rizalman Ibrahim.
Majlis itu ialah upacara ketiga setelah mempelai tersebut sah menjadi pasangan suami isteri tiga minggu lalu.
Tunku Bendahara Kedah, Datuk Seri Tunku Annuar Al-Haj Ibni Almarhum Sultan Badlishah menjadi tetamu kehormat memulakan upacara menepung tawar.
Selain itu, majlis turut diserikan dengan persembahan penyanyi Anita Sarawak, Rabbani, Yassin, Zahid AF2, Marsha dan Mila.
Rakan artis yang turut hadir memeriahkan majlis persandingan itu ialah Sazzy Falaq, Stacy, Melissa Saila, Linda Onn, M. Nasir, Ning Baizura dan Ramli Sarip.
Turut hadir ialah bekas tunang Mawi, Nordiana Naim dan suami, Suhaimi Saat bersama anak mereka, Ehmad Hadie Elfardie.

Happy Birthday SITI !

Jam Richard Mille untuk Siti

"DATUK K memerhatikan Siti Nurhaliza selepas mereka membeli jam tangan Richard Mille di Kuala Lumpur semalam. Seutas jam koleksi Richard Mille boleh dibeli pada harga RM197,000 hingga lebih RM1 juta."


PENYANYI tersohor tanah air, Datuk Siti Nurhaliza semalam dihadiahkan jam tangan jenama Richard Mille yang dipercayai berharga ratusan ribu ringgit sempena hari jadinya ke-30.
Jam itu diberi oleh suaminya, Datuk Seri Khalid Mohamad Jiwa. Ia dibeli dari sebuah kedai jam terkemuka di Bukit Bintang, Kuala Lumpur.
Wartawan yang kebetulan berada di situ sempat merakamkan gambar Siti yang penuh bangga memakai jam itu di pergelangan tangan kirinya.
Ketika ditanya berapa harganya, Datuk K memberitahu, dua tiga ribu ringgit sahaja.
Bagaimanapun, tinjauan mendapati jam yang paling murah dijual di kedai itu ialah RM197,000.

Lagi gambar-gambar birthday Siti




petikan : Berita Harian / 120109

Siti Nurhaliza - Datuk K berkucupan setiap pagi

""HANYA Siti yang tahu manisnya menjadi isteri kepada Khalid," kata Siti tentang keutuhan ikatan cinta antara dirinya dan Datuk K. "
KASIH sayang bagi pasangan ini bukan harta benda. Cinta mereka juga bukan kerana wang ringgit. Maka, apabila taufan datang dan terus menghempas bahtera rumah tangga tanpa lelah, mereka masih terus berdakapan. Masih utuh dan masih seperti dahulu.
"Masalah rumah tangga selalunya akan kami selesaikan secara baik di bilik tidur," ujar Datuk Siti Nurhaliza tanpa selindung lagi.

Selepas tiga tahun bernikah dengan usahawan Datuk Seri Mohamad Khalid Jiwa, barangkali bukan sesuatu yang terlarang buatnya mengaku akan hal itu. Ia juga pernyataan yang cukup jelas melambangkan betapa mereka rasional berhadapan dengan fitnah yang tidak pernah surut menerjah tembok kebahagiaan.

Datuk K pula bercerita: "Setiap pagi, sama ada saya atau Siti, kami akan mulakan hari baru dengan satu kucupan dan ucapan I love you. Ia lambang kasih sayang kami."
Ini adalah resipi kebahagiaan mereka. Ia bukan sengaja bagi menampan fitnah-fitnah yang hebat melanda. Ini adalah realiti, bukan sebuah dongeng.
"ROMANTIK. Rona putih dan merah jambu menjadi tema majlis hari jadi Siti yang ke-30. "
Biar bimbang banyak pihak tersalah tafsir, Siti akhirnya akur untuk membuka rahsia rumah tangga mereka kerana khalayak semakin galak bercerita yang bukan-bukan tentang kerukunan cintanya dan Datuk K.
Ia juga adalah rentetan daripada isu kononnya mereka sedang dalam proses penceraian. Fitnah itu nyata telah menyemarakkan sensitif dalam hati Datuk K sehingga memaksanya bersuara.
"Pada saya, fitnah itu sudah melampau. Saya begitu cintakan isteri saya. Saya tak mungkin berbuat demikian. Saban hari, kami bahagia dan tiba-tiba kami dikatakan bercerai.
"Dulu, saya fikir berdiam diri itu lebih baik. Namun impak negatif daripada penulisan seperti itu memberi tekanan buat kami. Jadi saya fikir saya perlu bersuara demi sebuah kebenaran dan kebaikan kami bersama" jelas Datuk K.
Dia yang segak berpakaian putih sempena meraikan ulang tahun ke-30 Siti di kediaman mereka di Bukit Antarabangsa dekat Kuala Lumpur pada malam Ahad lalu kemudian memberitahu, bukan dia tidak tahan dengan asakan gosip.
" "
Malah sebelum bernikah dengan penyanyi tersohor negara itu, dia sudah memikirkan implikasi yang bakal dihadapinya.
"Hanya janganlah melampau seperti ini. Doakanlah kebahagiaan kami. Impian kami tahun ini juga untuk menimang cahaya mata. Doakanlah ya," katanya lagi.
Siti yang manis dalam busana merah jambu asyik tersenyum dan mengangguk mengiyakan bicara suaminya. Matanya bercahaya. Ada cahaya cinta. Bibirnya tersenyum mekar, penuh bahagia.
Kemudian penyanyi yang baru muncul dengan album Lentera Timur itu mengambil alih bicara. Katanya, dia memang bahagia. Orang boleh berkata yang kelat tentang rumah tangga mereka. Namun sebagai isteri yang tidur sebantal dan hari-hari berhadapan dengan lelaki ini, kata Siti, dia yang berasa manisnya.
"Siti bahagia. Tiga tahun hidup bersama, suami Siti adalah pelengkap hidup Siti. Hanya Siti yang tahu manisnya menjadi isteri kepada Khalid.
"Malah Siti bersyukur kerana keluarga mentua juga menerima dan menjaga Siti dengan baik. Tidak ada hal-hal negatif seperti yang difitnah orang," jelasnya yang arif mengenai onak yang akan ditempuhinya selagi bergelar anak seni.
Majlis penuh romantik
Diraikan oleh keluarga dan sahabat terdekat dalam suasana intim dengan tema putih dan merah jambu, nyata majlis ulang tahun yang diilhamkan Datuk K buat Siti malam minggu lalu membangkitkan romantis tak terperi.
"BERKONGSI minat yang sama mengumpul jam tangan, Siti dan Datuk K melihat setiap detik mereka bersama sebagai sesuatu yang bermakna untuk diraikan. "

Alunan muzik dan nyanyian silih berganti daripada teman-teman artis seperti Syed Sobry dan isterinya Azie, Diana Danielle, Imran Ajmain serta teman-teman media pula mewujudkan suasana santai yang menceriakan majlis serba sederhana namun penuh bermakna itu.
Siti sendiri mengaku dia malu apabila parti ulang tahun kelahirannya kali ini dihiasi belon. Pemilihan warna merah jambu yang cukup jarang digayakannya pula, kata Siti, memberi dimensi baru saat dia melangkah usia 30 tahun.
"Ia seperti warna seorang wanita," katanya yang kemudian menyambung cerita tentang impian ulang tahunnya. "Siti bersyukur dengan semua pencapaian yang pernah Siti lalui selama ini.
"Jadi apabila memasuki fasa baru ini, Siti hanya berdoa agar menjadi manusia yang lebih baik dan mendapat kehidupan yang lebih baik pada masa akan datang," katanya.
Signifikan seutas jam
Tanpa berselindung, Datuk K memberitahu, dia menghadiahkan isteri kesayangannya itu seutas jam buatan Switzerland sempena ulang tahun ke-30.
Saat ditanya signifikan seutas jam buat Siti, kata Datuk K, mereka berdua begitu meminati jam tangan. Sebagai pengumpul jam, dia juga menyimpulkan bahawa setiap detik masa yang berlalu dan bakal ditempuhi mereka adalah amat bermakna untuk diraikan bersama.
"Sebenarnya Siti tak minta apa pun, kecuali kasih sayang yang berpanjangan daripada Datuk K. Tapi apabila dia nak bagi Siti jam, Siti terima kerana Siti juga memang suka pakai jam," katanya yang turut pernah dihadiahkan seutas jam sempena ulang tahun perkahwinan mereka tahun lalu.

Siti, Datuk K mahu saman penyebar fitnah cerai

SITI dan suami pada sidang media di Balai Berita.

KUALA LUMPUR: Penyanyi popular Datuk Siti Nurhaliza dan suaminya, Datuk Seri Khalid Mohd Jiwa, yang mengaku tertekan dengan pelbagai fitnah dan gosip mengenai perkahwinan mereka, akan mengambil tindakan undang-undang terhadap mereka yang menyebarkan pembohongan itu. Pasangan itu merayu supaya penyebar gosip melalui internet dan juga akhbar sejak kebelakangan ini kononnya rumah tangga mereka yang dibina sejak dua tahun lalu sedang bergolak, menghentikan segera perbuatan itu. "Jikalau gosip seperti ini berterusan disiarkan, saya akan mengambil tindakan undang-undang kepada dalang yang menjadi penyebar fitnah itu. Mereka harus membayar harga atas perbuatan itu," kata Khalid, yang ditemani Siti, dalam temu bual di Balai Berita semalam.
Oktober lalu, pasangan ini menarik perhatian apabila tersebar berita kononnya Khalid berkahwin dengan seorang pramugari. Sebelum itu, Khalid pernah membuat laporan polis mengenai fitnah kononnya beliau memukul Siti. Terbaru, gosip tersebar luas di internet dan khidmat pesanan ringkas kononnya rumah tangga mereka di ambang keruntuhan. Khalid berkata, beliau tidak mempunyai pilihan lain jika gosip seumpama itu berterusan kecuali mengambil tindakan undang-undang bagi membersihkan namanya dan memastikan kehidupan mereka tidak diganggu.
"Saya ahli perniagaan dan bukan artis. Apabila gosip seperti ini timbul, reputasi saya turut tercemar. Apabila berurusan mengenai perniagaan, saya dapat rasakan ada memandang serong seolah-olah saya suami yang jahat. "Saya harap cukuplah menabur fitnah terhadap saya. Letih rasanya apabila terpaksa membuat penjelasan setiap kali gosip tidak berasas ini tersebar," katanya. Khalid berkata, pernah satu ketika kerana terlalu tertekan dengan gosip, hampir saja beliau menyuruh Siti meninggalkan nyanyian. "Saya faham apabila berkahwin dengan Siti secara tidak langsung saya terdedah dengan gosip tapi apabila didiamkan, semakin menjadi-jadi," katanya.
Sementara itu, Siti mengaku terkilan rumah tangga mereka sering digosipkan. "Siti ingin diamkan perkara ini kerana sebagai selebriti, ia adalah asam garam. Namun Siti memahami perasaan suami. Sebagai ahli perniagaan, gosip seperti ini menjejaskan reputasinya," katanya.




Oleh Farihad Shalla Mahmud / Bharian / 090109

Saturday, January 10, 2009

What will you do after seeing this pictures?








As a human, please send these images to other humans, because 1.5 million humans are BEING KILLED IN Gaza BY ISRAEL.

Differences between wife & girlfriend


Wife is a HARIMAU, girlfriend is HARI HARI MAU
And some say:
Wife is like TV, girlfriend is like Hand phone (HP)
At home watch TV, go out bring HP.
No money, sell TV. Got money change HP.
Sometimes enjoy TV, but most of the time play with HP.
TV free for life but HP, if you don't pay the services will be terminated
TV is big, bulky and most of the time old, but hand phone is cute, slim,
curvy and very portable at any time.
Operational cost for TV is often acceptable, but for HP is high and often
demanding,
Most important, TV got remote but HP don't have..
Last but not least,
TV do not have virus, but HP yes.. have VIRUS, once get it, HABIS LA. .
so better choose TV
Upgrade to LCD or Plasma TV (Slim and Chun)
Less maintenance too especially they are easy on the electricity bills.
Is good to be safe than sorry.

Friday, January 09, 2009